Ez egy igazi királyi étek, a szó szoros értelmében!
Spanyolországban minden évben, karácsony előtt megjelenik egy speciális ételeket tartalmazó konyhai magazin. /Hola, especial cocina/ Királyi fogadásokon feltálalt menükből is találhatok benne receptek. Ezt a levest is egy fogadason szolgálták fel. Ünnepekkor nálunk sem hiányozhat.
Hozzávalók, / 6 személyre /:
2 kg sárgadinnye / Cantalup /
2,5 dl tejszín
csipetnyi só, cukor
20 dkg ibériai sonka
A meghámozott, kimagozott sárgadinnyét tejszínnel 5 percig turmixolni, ízesíteni. Jól lehűteni. Sonkából vékony szeleteket vágni, abból meg kisebb kockákat. Levest tányérokban elosztani, majd a sonkát rátenni.
Itt a gyönyörű sonkánk:
Dienstag, 5. Januar 2010
Sárgadinnye leves ibériai sonkával
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen