Dienstag, 5. Januar 2010

Sárgadinnye leves ibériai sonkával



Ez egy igazi királyi étek, a szó szoros értelmében!
Spanyolországban minden évben, karácsony előtt megjelenik egy speciális ételeket tartalmazó konyhai magazin. /Hola, especial cocina/  Királyi fogadásokon feltálalt menükből is találhatok benne receptek. Ezt a levest is egy fogadason szolgálták fel. Ünnepekkor nálunk sem hiányozhat.




Hozzávalók, / 6 személyre /:

2 kg sárgadinnye / Cantalup /
2,5 dl  tejszín
csipetnyi só, cukor
20 dkg  ibériai sonka

A meghámozott, kimagozott sárgadinnyét tejszínnel 5 percig turmixolni, ízesíteni.  Jól lehűteni. Sonkából vékony szeleteket vágni, abból meg kisebb kockákat. Levest tányérokban elosztani, majd a sonkát rátenni.

Itt a gyönyörű sonkánk:


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails