Hozzávalók:
4 szál citromfű
1 vaníliarúd
5 dl tejszín
5 dkg cukor vagy több tetszés szerint
4 lap zselatin
20-25 dkg málna
1 tk citromlé
Citromfüvet hosszába kettévágni, vaníliát elfelezni, kikaparni a szemeket. Cukrot, citromfüvet, vanília szemeket es a rudat tejszínbe tenni. Fél órára állni hagyni, majd 15 percig lassan főzni. Zselatin lapokat tejszínbe tenni es addig keverni, míg feloldódnak. Kicsit hűlni hagyni majd vízzel kiöblített formákba önteni. Kb.5-6 orára hűtőbe tenni. Tálalás előtt a formákat forró vízbe állítani majd tányérra borítani.
Pár szem málnát félretenni, többit citromlével turmixolni. Panna cotta köre önteni, és a maradék szemekkel díszíteni.
4 szál citromfű
1 vaníliarúd
5 dl tejszín
5 dkg cukor vagy több tetszés szerint
4 lap zselatin
20-25 dkg málna
1 tk citromlé
Citromfüvet hosszába kettévágni, vaníliát elfelezni, kikaparni a szemeket. Cukrot, citromfüvet, vanília szemeket es a rudat tejszínbe tenni. Fél órára állni hagyni, majd 15 percig lassan főzni. Zselatin lapokat tejszínbe tenni es addig keverni, míg feloldódnak. Kicsit hűlni hagyni majd vízzel kiöblített formákba önteni. Kb.5-6 orára hűtőbe tenni. Tálalás előtt a formákat forró vízbe állítani majd tányérra borítani.
Pár szem málnát félretenni, többit citromlével turmixolni. Panna cotta köre önteni, és a maradék szemekkel díszíteni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen