Montag, 25. Januar 2010

Tojás Flamenco módra / Huevos a la flamenca /




















Ez egy andalúz recept, melyet jól lehet variálni,  más zöldségekkel keszíteni. Ahány spanyol szakácskönyv annyiféle recept. Most a nálunk jól beváltat írom le.

Hozzávalók:

1 nagy hagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 piroshúsú paprika kockákra vágva
10 dkg serrano sonka vagy más füstölt sonka
10 dkg chorizo (spanyol kolbász) karikákra vágva
1 dobozos egész  paradicsom  / 400 gr/ vagy 3 friss
1 kis doboz zöldborsó /400 gr/ vagy friss
2 EK olivaolaj
só, bors frissen őrölt


Olivaolajon megdinsztelni az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Rátenni a sonkát,  paprikát, paradicsomot. Sóval, borssal ízesíteni és lefedve alacsony hőfokon 10 percig párolni, közben néha megkeverni. Utána beletenni a chorizot és még 10 percig főzni.  Végül 5 percig a zöldborsót de már fedő nélkül. 4 kis agyagedényben a zöldséget elosztani   / vagy  nagyban /, kis mélyedéseket csinálni  és 1-1 tojást mindegyikbe beleütni. Sozni, borsozni. 200 fokra elomelegitett sutoben kb.5-10 percig sutni mig a tojasok megdermednek, feherjuk megsul, sargajuk meg kicsit folyos marad.
Friss zöldborsóból, paradicsomból is lehet készíteni, de ennek a receptnek az a jó oldala, hogy minden rövid idő alatt elkeszülhet.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails