Donnerstag, 14. Januar 2010

Spenót krémleves



Hozzávalók:


20 dkg champignon gomba
2 kis schalotten hagyma
4 EK vaj
5 dl szárnyaslé
2,5 dl tejszín
40 dkg  friss spenót  megtisztítva
szerecsendió, só, bors
1 TK citromlé
1 gerezd fokhagyma

Gombát, hagymát pucolni es apró kockákra vágni. Vajon kicsit megdinsztelni, majd felönteni a szárnyaslével és a tejszínnel. 5 percig alacsony hőfokon főzni. Spenótot beletenni, 2-3 percig főzni, míg a levelek összeesnek. Botmixerrel simára pürésíteni, sóval, borssal, szerecsendióval  és citromlével ízesíteni. Fokhagymát pucolni, egy villára rátűzni, és 5 percig a leveshez adni, majd kivenni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails