Sonntag, 24. Januar 2010

Hétvégi menü: Zöldborsós rukkola leves, Fürjek aszaltszilvával és almával, Epres csokoládékrém




Zöldborsós rukkola leves


















Hozzávalók:


10 dkg rukkola
30 dkg fagyasztott zöldborsó
1 hagyma apróra vágva
2 EK vaj
2 dl tejszín
6 dl zöldséglé
2 EK burgonyapüré por
    só, bors
4 EK tejföl

Vajban a hagymát megpárolni, beletenni a zöldborsót és pár percig tovább párolni. Tejszínnel és zöldséglével felönteni és lassú tüzön 15 percig főzni.  Hozzáadni a rukkolát 1-2 percre. Összeturmixolni, sóval, borssal ízesíteni. Burgonyapüré port elkeverni benne, és még egy kicsit főzni. Tányérokra elosztani, tejföllel meglocsolni és pár rukkolával díszíteni.

Fürjek aszaltszilvával és almával



Hozzávalók:


8 tisztított fürj
25 dkg aszaltszilva
4 nagy alma (delicious alma)
0,5 dl olivaolaj
1/4 l húslé
só, bors, oregánó


Fürjeket kívül-belül sóval, borssal bedörzsölni. Olajat felforrósítani és a fürjeket aranysárgára sütni. Megszórni oregánóval és felönteni a húslével. Lefedve alacsony hőfokon 20-25 percig főzni. Befejezés előtt  6-7 perccel a hámozott, szeletekre vágott almát és a szilvát beletenni.

Lehet apró kockákra vágott és kisütött baconnal is megszórni!!


Epres csokoládékrém


Hozzávalók:

15 dkg étcsokoládé kuverture
3 dl tejszín
50 dkg eper
2-3 EK porcukor

Alacsony hőfokon tejszínben felolvasztani a kuverture-t és legalább  1 órára hűtőbe tenni. Közben pár szem kivételével / díszítéshez félretenni / az epret cukorral turmixolni. A lehült tejszínes csokoládét keményre felverni.  Poharak aljara elosztani az eper felét, rá a csokikrémet, majd a másik fele epret. Vegül felkarikázott eprekkel díszíteni.

2 Kommentare:

  1. Sziasztok, az érdekelne, hogy "Couverture" csokoládét hol lehet beszerezni? kutakodtam a neten, de még nincs siker.
    + az epres (50dkg) csokoládékrémből kb hány adag lesz? Köszönöm a válaszaitok, nagyon tetszenek a receptek, bár a rukkolaleves miatt jöttem, de ezt a epres-csokis dolgot muszáj kipróbálnom.. olyan szexi! :)

    AntwortenLöschen
  2. Szia! Ne haragudj hogy gondot okoztunk. Couverture nem más mint egy étcsokoládés tortabevonó. Barcelonában a Lidlben veszem. A receptek 4 személyre szólnak ha nem akkor külön jelölve van.

    Köszönjük, hogy tetszenek a receptek és további jó böngészést!!

    AntwortenLöschen

Related Posts with Thumbnails