Donnerstag, 25. März 2010
Grappás burgonya
Hozzávalók:
4 nagy burgonya
5 - 6 EK olivaolaj
2 dkg vaj
6 EK grappa
só, bors
reszelt parmezán
Burgonyát megmosni és egyenként szorosan alufóliába tekerni (fényes oldala legyen belül).
200 fokra előmelegített sütőben 1 1/2 - 2 órát sütni. 2 burgonyát hosszában felezni, kanállal kivenni a belsejét, vigyázva, hogy a héja ne sérüljön meg. Másik kettőt hámozni és a kivett burgonyával együtt krumplinyomóval összetörni. Ezt összekeverni grappával, olajjal, vajjal, sóval, borssal. A masszát 4 fél kivájt burgonyába tölteni és frissen reszelt sajttal megszórni. Felső sütö /vagy grill/ alatt aranybarnára sütni.
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen