Dienstag, 2. März 2010

Gombás pulykaragu

Ez a recept és a kép Hegedűs Ági érdeme. Pár volt csapattársamat megkértem, hogy küldjenek kipróbált recepteket amit szívesen elkészítenek a családnak. Már én is megfőztem, amellett hogy nagyon finom, ráadásul gyors és könnyen elkészíthető.

Gombás pulykaragu
Hozzávalók 4 személyre:
600 gr pulykamellfilé
250 gr sampinyon gomba
1 közepes fej hagyma
1/2 csípős zöldpaprika ( paradicsom paprika is finom)
petrezselyem
50 gr füstölt szalonna vagy bacon
3 ek. olaj
só, bors, csipet liszt
1dl száraz fehér bor
2dl főzőtejszín

Elkészítés:

A húst leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük, a hagymát finomra vágjuk, a paprikát felaprózzuk,a petrezselymet apróra vágjuk.

A szalonnát vékony csíkokra szeljük, majd 1 ek felforrósított olajba dobjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a paprikát, 1 percig pirítjuk aztán beleforgatjuk a gombát kissé megsózzuk és élénk tűzön 2-3 percig pirítjuk.

Egy másik serpenyőben felforrósítjuk a maradék olajat, beletesszük a húst, meghintjük sóval, borssal és a liszttel, majd folyamatosan keverve 2 percig pirítjuk. Aláöntjük a bort, 1 perc múlva lefedjük és további 4-5 percig pároljuk.

Hozzáadjuk a gombát, felöntjük a tejszínnel és éppen csak összeforraljuk. A végen hozzákeverjük a finomra vágott petrezselymet és azonnal találjuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails