Hozzávalók:
4 toast kenyér
1 citrom leve és reszelt héja
2 fokhagyma gerezd, egy apróra vágva egy kinyomva
3 EK olaj
2 húsos paradicsom
só, bors
petrezselyem apróra vágva
1 EK sambal oelek (kinai erőspaprika paszta)
Garnélát citromlével meglocsolni. Paradicsomot leforrázni, héját levenni és a húsos részét apróra vágni. 1 EK olajban a fokhagymát dinsztelni, hozzáadni a paradicsomot és a sambalt. Kicsit elfőzni, majd sóval, borssal ízesíteni. Petrezselymet a kinyomott fokhagymával és a citrom reszelt héjával összekeverni. Garnélát 2 EK olajban 1-2 perc alatt rózsaszinűre sütni. Toast kenyeret megkenni a paradicsommal, rátenni a garnélát és a petrezselyem keverékkel megszórni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen