Az eredeti holland poffertjes hajdina lisztből, búzalisztből, élesztőből készül. Most a sütőporos változatát készitettem el. Hollandiában eltöltött évek alatt vettem ezt poffertjes sütőt, de palacsintasütőben is süthető.
3 tojás
pici só
5 dkg cukor
1,5 dl tej
1 vaniliás cukor
2 th sütőpor
25 dkg liszt
porcukor
olaj
Tojást, cukrot, vaniliás cukrot és a sót kézi mixerrel krémesre keverni. Felváltva belekeverni 20 dkg lisztet és a tejet. Kb. 15 percig állni hagyni. 5 dkg lisztet összekeverni a sütőporral és belekeverni a tésztába. Poffertjes sütőt olajjal bekennni és egy-egy teáskanál tésztát beletenni. Mindkét oldalát közepes hőfokon aranybarnára sütni. Még melegen megszórni porcukorral.
Judit, Soy Eva la profe de Castellano. Ven el lunes a las 3:30.No tengo tu teléfono y no puedo llamarte.Tus deseos se realizaran.
AntwortenLöschenEva, gracias por la oportunidad! El lunes iré a la escuela con mucho gusto!
LöschenTe espero
AntwortenLöschen