Freitag, 5. November 2010

Mediterrán cukkinis burgonya

Hozzávalók:

 

6 nagyobb burgonya

1 nagy cukkini 1/2  cm  vágva

20 dkg feta

10 olajban eltett szárított paradicsom apróra vágva

1 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 hagyma vékony karikára vágva

olivaolaj

só, frissen őrölt bors

oreganó

rozmaring

kakukkfű

 

Burgonyát héjában megfőzni, vastagabb szeletekre vágni. Cukkinit kevés olajjal összekeverni. A paradicsom olajából keveset egy tűzálló tálba csöpögtetni. Ferdén felváltva rátenni a burgonyát, hagymát és a cukkinit. Tetejére fokhagymát és a paradicsomot, majd sózni és borsozni. A  vágott fűszereket rászórni, rozmaringot beletűzdelni. Fetát rámorzsolni, kevés olajjal meglocsolni. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütni, amíg a sajt kicsit barnulni kezd.

 

chefkoch.de

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails