Donnerstag, 25. November 2010

Kelbimbó leves currys tejszinnel

Hozzávalók:

 

40 dkg kelbimbó pucolva, félbe vágva

1  kis hagyma apróra vágva

1 dkg vaj

5 dl zöldséglé

3 dl tejszín

só, frssen őrölt bors, szerecsendió

1 ek citromlé

1 ek curry

2 tojás sárgája

 

Hagymát olajban dinsztelni, hozzáadni a kelbimbót, zöldséglevet és 1 dl tejszínt. Kb. 20 percig főzni. Turmixolni, sóval, borssal, szerecsendióval izesiteni. 2 dl felvert tejszínbe keverni a tojás sárgáját és a curryt. Tűzálló csészékbe elosztani. Rákanalazni a currys tejszínt és sütőben felülről a második sinre tenni. Világos barnára sütni.

 

essen&trinken

 




 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails