Több mint tíz éve nem ettünk jó töltött paprikát, pedig ugyanúgy csinálom, mint régen. Ennek az az oka, hogy Barcelonában eddig nem kaptam magyar paprikát, ez pedig csak abból finom. Most már megoldódott ez a gond, mert a Paprika Gourmet üzletben ez is kapható.
Hozzávalók:
8 paprika magháza kivágva
50 dkg darálthús (fele sertés fele borjú)
1 tojás
8 dkg előfőzőtt rizs
kb. 1 l paradicsomlé (Granini)
frissen őrölt bors, só
1 szál halványító zeller
1 ek keményítő kis vízzel összekeverve
Húst, rizst, sót, borsot, és a tojást összekeverni, majd ezzel a masszával lazán megtölteni a paprikákat. Lábasba tenni és annyi paradicsomlét önteni rá, hogy éppen elfedje. Beletenni a zellert és lefedve puhára főzni. Kivenni a paprikákat és a zellert, majd keményítős vizzel besűriteni a mártást.
Paprikákat visszatéve még egy-két percet főzni. Sós burgonyával tálalni.
Sonntag, 31. Oktober 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen