Freitag, 5. November 2010

Szegedi sertésgulyás á la Paul Bocuse

Hozzávalók:

70 dkg sertéslapocka kockára vágva
tengeri só
frisen őrölt bors
30 dkg hagyma (fehér)  apróra vágva
1 piros szinű paprika
5 EK sertészsír (olaj)
3 EK pirospaprika por
1 EK paradicsompüré
1/2 l marha húslé
köménymag
70 dkg savanyúkáposzta (főtt)
1,5 dl tejföl

Húst szárazra törölni sózni, borsozni. Paprikát lehéjazni (burgonyahámozóval) és apró kockákra vágni. Zsírt felforrósitani és benne a hagymát átsütni, picit sózni. Állandó keverés mellett hozzáadni a paprikaport, fele parpika kockát és a paradicsompürét. Majd a húst benne megpirítani. Felönteni húslével és lefedve kb.2 órán át párolni. Ezután beletenni a köménymagot és a káposztát és további 5 percig párolni. Végül a tejfölt és a maradék paprikát beletenni és jól összefőzni. Sós burgonyával tálalni és kevés tejföllel meglocsolni.
(Káposzta a Paprika Gourmet üzletből)

Kommentare:

  1. Hehe, ez tök jó:) Bizony Szeged hírös város!

    AntwortenLöschen
  2. Hires város + hires szakács csak jó lehet!

    AntwortenLöschen

Related Posts with Thumbnails