Dienstag, 16. November 2010

Karamellizált füge

A tél nem csak a hangulatunknak, de a fényképeinknek is rosszat tesz. Itt Spanyolországban 10 körül van a vacsora idő, és akkor már itt is sötét van. Ráadásul én csak egy mobillal készítem a fényképeket...
 

Hozzávalók:

 

4-6 füge hosszában felezve

15 dkg kecskesajtkrém

3 ek cukor ( izlés szerint)

1, 5 dl száraz vörösbor

2  szál friss rozmaring, 1 szál apróra vágva

frissen őrölt bors

3 ek vaj

2 ek tejszín

balsamico krém

 

Sajtot tejszínnel, rozmaringgal és borssal összekeverni. Cukrot vajjal karamellizálni, majd a fügét pár másodpercre a vágott felükkel lefelé beletenni. Felönteni a borral és a rozmaring szálat hozzátenni. Alacsony lángon addig főzni, míg a bor besűrűsödik, szirupos lesz. A függéket vágott felükkel felfelé egy kivajazott, tűzálló tálba tenni. Elosztani rajtuk a sajtot  és a sziruppal meglocsolni. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütni. Balsamico krémmel tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails