A tél nem csak a hangulatunknak, de a fényképeinknek is rosszat tesz. Itt Spanyolországban 10 körül van a vacsora idő, és akkor már itt is sötét van. Ráadásul én csak egy mobillal készítem a fényképeket...
Hozzávalók:
4-6 füge hosszában felezve
15 dkg kecskesajtkrém
3 ek cukor ( izlés szerint)
1, 5 dl száraz vörösbor
2 szál friss rozmaring, 1 szál apróra vágva
frissen őrölt bors
3 ek vaj
2 ek tejszín
balsamico krém
Sajtot tejszínnel, rozmaringgal és borssal összekeverni. Cukrot vajjal karamellizálni, majd a fügét pár másodpercre a vágott felükkel lefelé beletenni. Felönteni a borral és a rozmaring szálat hozzátenni. Alacsony lángon addig főzni, míg a bor besűrűsödik, szirupos lesz. A függéket vágott felükkel felfelé egy kivajazott, tűzálló tálba tenni. Elosztani rajtuk a sajtot és a sziruppal meglocsolni. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütni. Balsamico krémmel tálalni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen