Mittwoch, 17. November 2010

Gránátalma torta

Hozzávalók:

1 csomag vaniliás pudingpor
25 dkg cukor
1,5 dl tejföl
2 gránátalma magjai
15 dkg vaj
pici só
1 vaniliás cukor
5 tojás
22,5 dkg liszt
7,5 dkg étkezési keményí
1 csomag sütőpor
4 -5 ek tej
porcukor
zsemlemorzsa

Pudingport 8 ek tejjel összekeverni. Maradék tejet felforralni, majd belekeverni a pudingport és 1 percig főzni. Amikor kicsit kihűlt, összekeverni a tejföllel. Vajat pici sóval, cukorral, vaniliás cukorral habosra keverni, majd a tojásokat egyenként belekeverni. A liszttel összekevert keményitőt, sütőport, 4-5 ek tejet és az egyik gránátalma magjait hozzákeverni. Sütőtálat kikenni vajjal és zsemlemorzsával megszórni. Beleönteni a masszát és a másik gránátalma magjainak a felét rátenni. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütni. Amikor kihült, a maradék magokkal megszórni.
(Eredeti receptben egy gránátalma van, ott nincs a masszába téve)

chefkoch

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails