Dienstag, 30. November 2010

Ünnepelünk - 10000. - A MENÜ

Amikor körülbelül egy évvel ezelőtt elindítottuk a blogunkat, csak a saját szórakozásunkra tettük. Nagyon nagy öröm számunkra, hogy mások is ellátogatnak hozzánk, amit az is bizonyít, hogy látogató számlálónk 10000-et mutat.
Köszönjük, hogy érdeklődtetek a receptjeink iránt, reméljük sikerült sok finomságot elkészítenetek belőlük! Mi folytatjuk a főzést és nagyon szívesen látjuk a visszajelzéseiteket, véleményeteket!
Ezzel a menüvel szeretnénk megünnepelni, hogy ilyen sokan ellátogattatok hozzánk:

1: Sonka-gomba nyárs majonézzel
2. Padlizsán tekercs paradicsomos szósszal ( ha akarod ezt ki is hagyhatod)
3. Céklaleves wasabi habbal
4. Fürj Grappás narancsos szósszal
5. Fehércsokoládés palacsinta narancsmártáassal

Sonka-gomba nyárs majonézzel

Hozzávalók:
8 gomba
2 ek olaj
3 dkg Serrano sonka szeletelve
1 tk oregano
2 ek balzsamecet
1 fokhagyma apróra vágva
majonéz

Olajat, ecetet, fokhagymát, oregánot összekeverni és a gombára önteni.  Gombát és a sonkát felszúrni és grill alatt kb. 7-8 percig sütni, közben forgatni (lehet serpenyőbe is sütni). Majonézzel tálalni.

Padlizsán tekercs paradicsomos szósszal


Hozzávalók:

2 nagy padlizsán kb. 60 dkg
1 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
15 dkg mozzarella
4 EK frissen reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 EK zsemlemorzsa
6 EK olivaolaj
só, frissen őrölt bors

Szósz:

1 kg érett paradicsom héjazva, magozva
1 chili paprika apróra vágva
1 kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 EK olivaolaj
1/8 l vörösbor
só, bors, cayenne bors

Padlizsánt 1/2 cm vastagra vágni, mindkét oldalát sózni és egy órát állni hagyni. Közben a paradicsomot apróra vágni. 2 EK olajban hagymát és a fokhagymát megdinsztelni. Felönteni borral, beletenni a chilit, cayenne borsot, sót, borsot és lassú tűzön főzni. Padlizsánról a sót lemosni és szárazra törölni. 1 EK olajat felforrósítani, zsemlemorzsát átpirítani, majd hozzáadni a füszereket és a parmezánt. Még 2 EK olajjal összekeverni, sóval, borssal izesíteni. Mozzarellát vékony szeletekre vágni.  Fűszeres pasztával vékonyan megkenni a padlizsán szeleteket és rátenni egy-egy szelet mozzarellát . Feltekerni és fogpiszkálóval összetűzni. 3 EK olajat felforrósítani és benne a padlizsán tekercseket megsütni és a szósszal tálalni.
(forrás: Die echte italienische Küche)

Céklaleves wasabi habbal
Hozzávalók:

50 dkg cékla pucolva, apróra vágva
1 scharlotte hagyma, apróra vágva
2 ek olaj
8 dl csirkelé
só,  frissen őrölt bors
2 dl tej
1 ek wasabi paszta
wasabi crakers vagy mogyoró
Céklát, hagymát olajban dinsztelni, felönteni csirkelével és puhára főzni. Turmixolni (ha kell szitán átpaszírozni) és sóval, borssal izesíteni Tejet a wasabi pasztával felfőzni és habosra turmixolni. Leveses tányérokba elosztani, rátenni a wasabi habot és a crakers-sel tálalni

Fürj Grappás - narancsos szósszal

 
Hozzávalók:
4 fürj tisztítva
3 ek grappa
2 bio narancs
3 dkg vaj
2 ek Grappa
1 ek olivaolaj
kb. 1 dl csirkelé
só, frissen őrölt bors
 
Fürjet a vajas olajban körös-körül aranybarnára sütni, sózni, borsozni. Narancs héját juliennre vágni (vagy lereszelni), levét kinyomni. Grappát fürj zsírjára önteni és hagyni, hogy elpárologjon. Hozzáadni a csirkelét, narancslét és a narancs héját. Lefedve közepes hőfokon kb. 30 percig főzni, míg a fürj puha lesz és a szósz kicsit besűrűsödik.
Narancsos-petreszselymes krumpürével tálalni.

(forrás: GU recept)

Fehércsokoládés palacsinta narancsmártással

Hozzávalók:
Palacsinta:
30 dkg liszt
2 tojás
1/2 l tej
pici só
5 dkg kakaó
kis olaj
Töltelék:
5 dkg porcukor
1 tábla fehércsokoládé
1/2 l tejszín kemény habbá verve
1 vaniliás cukor
Narancsmártás:
20 dkg narancslekvár
5 dkg cukor
1 narancs
1 EK étkezési keményítő

Tojást tejjel összekeverni, beletenni a lisztet, pici sót, kakaót és simára keverni.  8 palacsintát sütni. Narancsmártáshoz a lekvárt pici vízzel felmelegíteni, beletenni a narancs reszelt héját és a cukrot. Narancsot filézni, apróra vágni és belekeverni. Keményítőt 2 EK vizzel összekeverni és ezzel süríteni. Fehércsokoládét lereszelni vagy felolvasztani. Belekeverni a cukrot, vaniliás cukrot és a tejszínt.Tányérra a mártásból tükröt készíteni. Palacsintákat megtölteni, felezni és a tükörre tenni.
(forrás: Paprika TV)

További jó szórakozást kívánunk a konyhában!
Judit és Dorottya

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails