Hozzávalók:
9 dkg cukor
4 dkg méz
6 dkg vaj
70 ml tejszín
1/2 tk koriander por
1/4 kk fahéj
5 dkg kandírozott piros cseresznye negyedelve
5 dkg apró kocka kandírozott narancs héj
5 dkg apró kocka kandírozott ananász vagy citrom héj
15 dkg tökmag
5 dkg vágott mandula
Cukrot, mézet, tejszínt, vajat, koriandert, fahéjat közepes lángon 10 percig főzni, közben sokszor megkeverni. A többi hozzávalót belekeverni és még sokszori keverés mellett 8-10 percig lassan főzni Egy 30x20 cm sütőtálat kibélelni sütőpapírral úgy, hogy az legalább 2 cm magas legyen az oldalán is. Masszát beleönteni és 200 fokon kb. 15 percig sütni. Amikor kihült, levenni róla a papirt és kockákra vágni. Én nem hagytam teljesen kihülni, és előbb vágtam fel, majd a kockákból gömböket készitettem.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen