Sonntag, 28. November 2010

Tökmagos florentin

Hozzávalók:

 

9 dkg cukor

4 dkg méz

6 dkg vaj

70 ml tejszín

1/2 tk koriander por

1/4 kk fahéj

5 dkg kandírozott piros cseresznye negyedelve

5 dkg apró kocka kandírozott narancs héj

5 dkg  apró kocka kandírozott ananász vagy citrom héj

15 dkg tökmag

5 dkg  vágott mandula

 

Cukrot, mézet, tejszínt, vajat, koriandert, fahéjat közepes lángon 10 percig főzni, közben sokszor megkeverni. A többi hozzávalót belekeverni és még sokszori keverés mellett 8-10 percig  lassan főzni  Egy 30x20 cm sütőtálat kibélelni sütőpapírral úgy, hogy az legalább 2 cm magas legyen az oldalán is. Masszát beleönteni és 200 fokon kb. 15 percig sütni. Amikor kihült, levenni róla a papirt és kockákra vágni. Én nem hagytam teljesen kihülni, és előbb vágtam fel, majd a kockákból gömböket készitettem.


 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails