Montag, 17. Mai 2010

Olasz tepsis hús

Hozzávalók:


8 szelet borjúkaraj (lehet sertésből is készíteni)
1 hagyma (egészben)
1 húsleves kocka
só, bors
liszt
1 nagy ág rozmaring
4 zsályalevél
2 dl fehérbor
3 EK olivaolaj
2 kg burgonya vékony szeletekre vágva


Húsokat sózni, lisztbe forgatni és forró olajban átsütni. Tűzálló tálba tenni. Hús zsírját felönteni borral, beletenni a húsleves kockát, hagymát. Felforralni, sóval, borssal izesíteni. Húsra önteni a bort, beletenni a rozmaringot és a zsályát.  Burgonya szeletekkel betakarni. Annyi vízzel felönteni, hogy félig ellepje. 180 fokon kb. 2 órát sütni.

1 Kommentar:

  1. Ez volt a vasárnapi ebédünk! Hmmm... de finom! D

    AntwortenLöschen

Related Posts with Thumbnails