Hozzávalók:
15 dkg zöldspárga tisztítva, apróra vágva
25 dkg zöldborsó friss vagy fagyasztott
1 schalotte hagyma apróra vágva
1 EK olivaolaj
4 dl zöldséglé
2 dl tej
7,5 dkg vaj
só, cayenne bors
frissen őrölt szerecsendió
5 dkg reszelt parmezán
Hagymát, spárgát, borsót forró olajban kicsit megdinsztelni. Felönteni zöldséglével és kb.8-10 percig főzni. Vajjal turmixolni, sóval, cayenne borssal izesíteni. Tejet sóval, kevés szerecsendióval felfőzni. Apránként beletenni a parmezánt és habosra turmixolni. Levest poharakba tenni majd a tejet rákanalazni. Közben gyakran habosítani a tejet!
GU. recept. Módosítás: a levest hidegen tálalni, és rá a forró tejet.
Samstag, 29. Mai 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen