Samstag, 29. Mai 2010

Spárga-borsó cappuccino

Hozzávalók:

15 dkg zöldspárga tisztítva, apróra vágva
25 dkg zöldborsó friss vagy fagyasztott
1 schalotte hagyma apróra vágva
1 EK olivaolaj
4 dl zöldséglé
2 dl  tej
7,5 dkg vaj
só, cayenne bors
frissen őrölt szerecsendió
5 dkg reszelt parmezán

Hagymát, spárgát, borsót forró olajban kicsit megdinsztelni. Felönteni zöldséglével  és kb.8-10 percig főzni. Vajjal turmixolni, sóval, cayenne borssal izesíteni. Tejet sóval, kevés szerecsendióval felfőzni. Apránként beletenni a parmezánt és habosra turmixolni. Levest poharakba tenni majd a tejet rákanalazni. Közben gyakran habosítani a tejet!

GU. recept.  Módosítás: a levest hidegen tálalni, és rá a forró tejet.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails