Freitag, 9. Juli 2010

Spenót saláták

Spenót saláta grapefruittal és fetával

Hozzávalók:

20 dkg  spenót tisztítva, szára letépve
1 grapefruit filézve
10 dkg feta kockákra vágva
10 darab pirított dió durvára vágva
1 TK mustár
3 EK grapefruitlé
1 TK citromlé
5 EK olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
tengeri só, frissen őrölt bors
5 dkg bacon apró kockára vágva

Mustárt, citromlét, grapefruitlét, olajat, sót összekeverni. Fokhagymát mozsárban pépesre törni, és a dresszingbe keverni. Bacont zsiradék nélkül kisütni.  Grapefruitot, diót, fetát, spenótot tányérra rendezni.  Rászórni a bacont, meglocsolni a dresszinggel és borssal izesíteni.

Monambelles receptje alapján
Spenót saláta chorizo-val

Hozzávalók:

20 dkg spenót tisztítva, szára letépve
10 dkg chorizo (spanyol kolbász) apró kockára vágva
6 EK olivaolaj
3 EK Sherry ecet
só, frissen őrölt bors
csipet cukor

Chorizot 1 EK olivaolajban ropogósra sütni. A kisült zsírt felöntenni ecettel, majd még 5 EK olivaolajjal összekeverni. Sóval, borssal, cukorral izesíteni. Spenótot összekeverni a vinagrettével és chorizo-val megszórni.

Für jeden Tag újságból készült. 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails