Spenót saláta grapefruittal és fetával
Hozzávalók:
20 dkg spenót tisztítva, szára letépve
1 grapefruit filézve
10 dkg feta kockákra vágva
10 darab pirított dió durvára vágva
1 TK mustár
3 EK grapefruitlé
1 TK citromlé
5 EK olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
tengeri só, frissen őrölt bors
5 dkg bacon apró kockára vágva
Mustárt, citromlét, grapefruitlét, olajat, sót összekeverni. Fokhagymát mozsárban pépesre törni, és a dresszingbe keverni. Bacont zsiradék nélkül kisütni. Grapefruitot, diót, fetát, spenótot tányérra rendezni. Rászórni a bacont, meglocsolni a dresszinggel és borssal izesíteni.
Monambelles receptje alapján
Hozzávalók:
20 dkg spenót tisztítva, szára letépve
10 dkg chorizo (spanyol kolbász) apró kockára vágva
6 EK olivaolaj
3 EK Sherry ecet
só, frissen őrölt bors
csipet cukor
Chorizot 1 EK olivaolajban ropogósra sütni. A kisült zsírt felöntenni ecettel, majd még 5 EK olivaolajjal összekeverni. Sóval, borssal, cukorral izesíteni. Spenótot összekeverni a vinagrettével és chorizo-val megszórni.
Für jeden Tag újságból készült.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen