Dienstag, 6. Juli 2010

Édes-savanyú csirke

Hozzávalók:

1 dió nagyságú gyömbér apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
2 dl ananászlé
3 EK paradicsompüré
1 EK ketchup
2 EK kínai ecet
1 EK citromlé
3 EK cukor
2 EK szójaszósz
1 EK olaj
1 EK keményítő
1 EK Sherry
2 EK chili szósz

1 ananász tisztítva kockára vágva
2 piros szinű kaliforniai paprika kockára vágva
1 EK olaj

50 dkg csirkemellfilé kockára vágva
2 EK keményítő
3 EK liszt
1/2 TK sütőpor
1 tojássárgája
4 EK olaj
6 EK víz
só, bors, paprika
olaj a sütéshez

Ananászlét, paradicsompürét, ketchupot, ecetet, citromlét, cukrot, szójaszószt összekeverni. Olajat felforrósítani, gyömbért, fokhagymát megsütni, majd ráönteni a mártást. Keményítőt kis vízzel összekeverni és a mártással együtt felfőzni. Chili szósszal és Sherryvel izesíteni. Keményítőt, lisztet, sütőport, tojássárgáját, olajat, vizet, sót, borsot, paprikát összekeverni. Csirkét sózni, a masszába beleforgatni majd bő forró olajban megsütni. Forró olajban ropogósra sütni a paprikát és az ananásszal együtt a mártásba tenni. Felforrósítani, majd a csirkével tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails