A menüből az egybesült rozmarngos bélszín és a grillezett újhagyma-cukkini saláta receptjét osztom meg a kedves Olvasóval. A későbbiekben a desszertnek felszolgált meggyes lepény hozzávalóit is közzéteszem majd.
Hozzávalók:
Egybesült bélszín:
1,5-2 kg bélszłn (Czimer és fiai húsüzemtől telefonos rendelésre egy nap alatt hozzájutottam)
mustár
nagyszemű só
mozsárban durvára tört fekete bors
rozmaring (lehetőség szerint szárított, de nem őrölt, mi frisset használtunk)
Grillezett újhagyma-cukkini saláta:
3-4 csokor újhagyma ,megtisztítva
5 főtt tojás, nagyobb darabokra vágva
só, bors
olivaolaj
3 evőkanál fekete olivabogyó
nagy csokor petrezselyem durván felvágva (nagyobb darabokban hagyva)
sherry ecet (mi balzsamecetet használtunk)
A bélszín mindkét oldalát megkenni vastagon mustárral, megszórni a nagyszemű sóval és a borssal, majd a rozmaringgal. Faszén parázson mindkét oldalát hirtelen megsütni, majd a rácsot magasabbra állítva tovább sütni. Ujjnyi vastag szeletekre vágni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen