Freitag, 2. Juli 2010

Igazi dél-afrikai barbaque - Egybesült rozmaringos bélszín grillezett újhagyma-cukkini salátával

A héten duplán dél-afrikai hangulatba kerültünk, egyik legjobb barátnőm férje - aki johannesburgi - isteni barbaque-t készített nekünk, és miközben mi a gyerekekkel játszottunk, a fiúk természetesen a világbajnoki mérkőzés közvetítését nézték.

A menüből az egybesült rozmarngos bélszín és a grillezett újhagyma-cukkini saláta receptjét osztom meg a kedves Olvasóval. A későbbiekben a desszertnek felszolgált meggyes lepény hozzávalóit is közzéteszem majd.

Hozzávalók:

Egybesült bélszín:

  1,5-2 kg bélszłn (Czimer és fiai húsüzemtől telefonos rendelésre egy nap alatt hozzájutottam)
  mustár
  nagyszemű só
  mozsárban durvára tört fekete bors
  rozmaring (lehetőség szerint szárított, de nem őrölt, mi frisset használtunk)
Grillezett újhagyma-cukkini saláta:

  1-2 db cukkini hosszában vékony szeletekre vágva
  3-4 csokor újhagyma ,megtisztítva
  5 főtt tojás, nagyobb darabokra vágva
  só, bors
  olivaolaj
  3 evőkanál fekete olivabogyó
  nagy csokor petrezselyem durván felvágva (nagyobb darabokban hagyva)
  sherry ecet (mi balzsamecetet használtunk)

A bélszín mindkét oldalát megkenni vastagon mustárral, megszórni a nagyszemű sóval és a borssal, majd a rozmaringgal. Faszén parázson mindkét oldalát hirtelen megsütni, majd a rácsot magasabbra állítva tovább sütni. Ujjnyi vastag szeletekre vágni.


A salátához a cukkinit és az újhagymát olivaolajban megforgatni, sózni és borsozni. Grillrácson megsütni (míg picit megbarnul). Salátás edénybe a petrezselymet, olivabogyót, tojást beletenni, majd a megsütött cukkinit és újhagymát. Meglocsolni az ecettel.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails