Mittwoch, 14. Juli 2010

Sárgadinnyelevesek I. - Hideg füszeres sárgadinnyeleves

Hozzávalók:

2 érett sárgadinnye  (Charentais) tisztítva
1 dl portói bor vagy csirkelé
só, bors, chili
4 garnélarák tisztítva
1 gerezd fokhagyma
1/2 zöldcitrom leve
2 EK olivaolaj
2 szál bazsalikom csíkokra vágva
2 szál menta csíkokra vágva

Dinnyéből 4 gömböt vágni, a többit borral, chilivel, borsssal, sóval mixelni
és jól lehűteni. Forró olajba beletenni a fokhagymát és benne a garnélát
rózsaszínűre sütni. Meglocsolni citromlével, sózni, borsózni. Levest 
mentával és a bazsalikommal összekeverni. Garnélát és a dinnye gömböket
pálcikára húzni és a leveshez tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails