Mittwoch, 14. Juli 2010

Fetás padlizsán falat

Hozzávalók:

2 padlizsán 3 cm-es karikákra vágva
8 paradicsom apróra vágva
30 dkg dobozos paradicsom
25 dkg feta apróra vágva
6 Ek fenyőmag szárazon pirítva
1 csokor bazsalikom tépkedve
2 fokhagymagerezd apróra vágva
1 kis chili apróra vágva
8 EK olivaolaj
só, frissen őrölt bors
olivaolaj a sütéshez


Padlizsánt kevés forró olajban oldalanként 3-4 percig sütni.
Paradicsomot, fetát, fenyőmagot, bazsalikomot, 4 EK olivaolajat, sót,
borsot összekeverni. Chilit, dobozos paradicsomot, 4 EK olivaolajjal
mixelni. Padlizsán karikára paradicsomos fetás keveréket tenni, majd megint
padlizsán és így tovább. Tűzálló tálba rakni és 180 fokra előmelegített
sütőben kb. 10-12 percig sütni. Pardicsomszósszal tálalni és bazsalikommal
díszíteni.

ZDF. Küchenschlacht receptje alapján készült

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails