Mittwoch, 14. Juli 2010

Sárgadinnyelevesek II. - Hideg sárgadinnyeleves gyömbérrel és garnélarákkal

Hozzávalók:

8 garnélarák pucolva
2 sárgadinnye tisztítva felvágva
8 dkg gyömbér hámozva, szeletekre vágva
2 dl joghurt
2 dl portói bor
1 citrom leve
1 EK cukor
2 EK olivaolaj
1 csokor bazsalikom
chili
frissen őrölt bors,só


Bazsalikomot olajjal összekeverni és marinálni benne a garnélát. Cukrot
karamellizálni, gyömbért beletenni, majd borral felönteni.
Felforralni és átszürni. Citromlét, dinnyét, gyömbéres bort, joghurtot
mixelni. Borssal, chilivel, pici sóval izesíteni. Jól lehűteni.
Garnélát rózsaszínűre sütni. Dinnyével pálcikára húzni és a leveshez
tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails