7,5 dkg friss gyömbér pucolva
8 EK olaj
2 száraz chili
2 csillagánizs
2 dl friss narancslé
25 dkg dobozos paradicsom lé nélkül
1 dl zöldséglé
1 EK méz
1 1/2 EK halszósz
1 EK chiliszósz
4 EK szójaszósz
só, frissen örölt bors
cukor
1 kg tisztított spenót
800 dkg ördöghalfilé bőr nélkül
2 TK szézámolaj
2,5 dkg gyömbért vékony csíkokra vágni. 2 EK forró olajban a gyömbért, chilit, csillagánizst egy percig sütni, majd kivenni az olajból. Narancslét és a zöldséglét hozzáönteni, beletenni a paradicsomot és lassú tüzőn 20 percig főzni. Közben többször megkeverni és a paradicsomot szétnyomni benne. Mézet, szójaszószt, chiliszószt és a halszószt beletenni majd további öt percig főzni. Sóval, borssal és pici cukorral izesíteni majd átszűrni. A mosott, lecsöpögtetett spenótot magas hőfokon addig főzni, míg összeesik, majd leszűrni. Ördöghalat medallion nagyságúra felvágni, konyhai papíron leszárítani, sózni, borsozni. 2 EK olajat felforrósítani, majd oldalanként 30 mp-ig sütni. Tűzálló tálba tenni, 2 EK szósszal bekenni. Grill alatt gratinírozni. 5 dkg gyömbért csíkora vágni, maradék olajban barnára sütni. Spenóttal összekeverni, sózni, borsozni és szézámolajjal meglocsolni. Spenótot, halat tányérra tenni és a maradék szószt ráönteni vagy mellé tálalni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen