Sonntag, 25. Juli 2010

Ratsherrentopf




Ezt a receptet 20 éve kaptam a német sógornőmtől. Sokféleképpen készítik, ez
az egyik változata.


Hozzávalók:
1 kg burgonya héjában főzve, karikára vágva
5 dkg bacon apró kockára vágva
1 nagy hagyma apróra vágva
1 üveges vagy dobozos rókagomba (425 ml)
60 dkg sertésfilé 1 cm vastag szeletekre vágva
só, frissen őrölt bors
2-3 EK olaj
2,5 dl hollandi mártás

Olajat felforrósitani és a húst oldalanként 3-4 percig sütni. Kivennni,sózni, borsozni. Bacont kisütni, hozzáadni a hagymát és a gombát. Pirítani, majd ezt is kivenni. Helyére a burgonyát tennni és kb. 10 percigsütni, majd sózni. Burgonyát, hagymát, gombát, majd a húst tűzálló tálba rakni. Ráönteni a hollandi mártást és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10percig sütni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails