Hogy is lehetne másképp nézni Barcelonában egy spanyol-német VB elődöntőt, ha nem egy tál paella mellől?
Mi kétféleképpen készítjük, férjem tenger gyümölcseivel (később ennek receptjét is láthatjátok), én pedig csirkével, sertéshússal és nyúllal. Minden családnak megvan a jól bevált receptje. Van, aki hígabbra készíti, mások csak csirkéből vagy vegyesen tenger gyümölcseivel. Lehet sütőben vagy tüzön készíteni. Vannak, akik előbb teszik bele a folyadékot, aztán a rizst, vagy forditva és így tovább.
Én így készítem.
Hozzávalók:
40 dkg paella rizs ( Bomba)
1 kisebb csirke feldarabolva (én 1/2 kg csirkemellből készítem bőr és csont nélkül)
15 dkg sertéshús (pörköltnek való) kockára vágva
10 dkg chorizo karikára vágva
20 dkg nyúlgerinc feldarabolva
10 dkg zöldborsó (ha nincs friss akkor mélyhűtött)
1 zöld szinű paprika kockára vágva
10 dkg sárgarépa karikára vágva
2 paradicsom héja nélkül apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1/2 dl olivaolaj
só, bors,
1 TK pirospaprika
2-3 szál sáfrány
petrezselyem apróra vágva
forró csirkelé annyi, amennyit felvesz a rizs (általában a duplája a rizsnek)
citrom
Paella serpenyőben az olajat felforrósítani, benne a sertéshúst és a csirkét, nyulat átsütni. Sózni, borsózni. Beletenni a fokhagymát, paprikát, paradicsomot, sárgarépát, chorizot és tovább pirítani. Hozzáadni a rizst és állandó keverés mellett üvegesre pirítani. Pirospaprikát elkeverni benne, ráönteni a forró csirkelé 3/4 részét és a sáfrányt. Ha elfőtt, pótolni és ízlés szerinti sűrűségűre főzni. Amikor már majdnem megfőtt a rizs, beletenni a borsót, petrezselymet. Tálaláskor citromlével meglocsolni.
Dienstag, 6. Juli 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen