1992-ben a Vén Buda étterem tulajdonosától, Törők Lászlótól ajándékba kaptam a Sikerkonyhák, sikerreceptek című könyvet. Ebből készült az Alabárdos étterem receptje.
Hozzávalók:
50 dkg csontozott sertéskaraj
15 dkg darálthús
5 dkg császárszalona apróra vágva
5 dkg ecetes uborka apróra vágva
1,5 dl étolaj
1 nagy főtt tojás apróra vágva
1 tojás
1 hagyma apróra vágva
2 zöldpaprika apróra vágva
2 paradicsom apróra vágva
2,5 dl húslé
liszt
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 tk pirospaprika
1 púpozott kk mustár
őrölt bazsalikom
só, frissen őrölt bors
Darált húst összekeverni a fokhagymával, szalonnával, főtt tojással, ecetes uborkával, nyers tojással, mustárral, sóval, borssal, bazsalikommal.
Karajból szeleteket vágni, kiklopfolni (ha lehet, kerekre.) Kicsit megsózni és a fűszeres masszából belerakni.
Gombócokká formálni és 2-3 fogpiszkálóval rögzíteni. Lisztbe forgatni és forró olajban addig sütni, hogy szét ne essen, majd tálra szedni. A megmaradt olaj felét kiönteni, benne a hagymát dinsztelni, megszórni pirospaprikával és hozzáadni a zöldpaprikát és a paradicsomot. 1 EK liszttel elkeverni, majd felönteni húslével. Beletenni a húsgombócokat és fedő alatt puhára párolni. Rizzsel tálalni.
Sonntag, 5. September 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen