Dienstag, 5. Oktober 2010

Sütőtök leves édesburgonyával

Hozzávalók:
  
1 kisebb sütőtök kockára vágva
2 édesburgonya kockára vágva
4 dl kókusz tej
4 dl zöldséglé
1 EK gyömbér reszelve
1 TK currypor
1 EK olivaolaj
1 piros chili apróra vágva
1 TK citromlé
tökmag

Forró olajban a tököt és a burgonyát dinsztelni, majd hozzáadni a chilit és a gyömbért. Felönteni a zöldséglével és a tejjel. Lefedve kb. 20 percig főzni. Turmixolni, majd sóval, citromlével izesíteni. Tökmaggal tálalni.

Ebben az őszi időben nagyon ajánlom, hogy kóstoljátok meg az év elején közzétett Tárkonyos sütőtök krémlevest is!

1 Kommentar:

  1. Mentettem! Imádom a sütőtököt, az édes burgonyáról nem is beszélve, de sajnos nagyon ritkán jutok hozzá..

    AntwortenLöschen

Related Posts with Thumbnails