Hozzávalók:
1 kisebb sütőtök kockára vágva
2 édesburgonya kockára vágva
4 dl kókusz tej
4 dl zöldséglé
1 EK gyömbér reszelve
1 TK currypor
1 EK olivaolaj
1 piros chili apróra vágva
só
1 TK citromlé
tökmag
Forró olajban a tököt és a burgonyát dinsztelni, majd hozzáadni a chilit és a gyömbért. Felönteni a zöldséglével és a tejjel. Lefedve kb. 20 percig főzni. Turmixolni, majd sóval, citromlével izesíteni. Tökmaggal tálalni.
Ebben az őszi időben nagyon ajánlom, hogy kóstoljátok meg az év elején közzétett Tárkonyos sütőtök krémlevest is!
Mentettem! Imádom a sütőtököt, az édes burgonyáról nem is beszélve, de sajnos nagyon ritkán jutok hozzá..
AntwortenLöschen