Dienstag, 12. Oktober 2010

Argentin empanadas

Barcelonában, az egyik argentin étteremben (ahol a kedvenc focistám Lionel Messi is már többször megfordult) ettünk empanadát. A pincér kérésemre kedvesen elmondta a töltelék hozzávalóit (körülbelül), amit itthon elég jól sikerült elkészítenem. Igaz a tésztát készen vettem, de találtam itt egy
nagyon jó receptet hozzá.
http://praktikaksokgyerekhez.blogspot.com/2009/09/empanada-az-elet-apro-oromei.html











Hozzávalók:
16 empanadas
30 dkg darált marhahús
1 hagyma apróra vágva
2 keményre főtt tojás apróra vágva
1 kk római köménypor
1 kk paprikapor
1 EK paradicsompüré
2-3 ek olivaolaj
só, bors
Olajban a hagymát megdinsztelni, beletenni a húst és addig keverni míg elveszti a szinét. Levenni a tűzről és megvárni amíg kihül. Belekeverni a tojást és a paradicsompürét, majd sóval, borssal, köménnyel és paprikával izesíteni. Tészta felére egy kanál tölteléket tenni, szélét körbe kicsit bevizezni, majd ráhajtani a másik felét. Villával lenyomkodni, tojássárgájával megkenni. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 percig sütni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails