Freitag, 23. Dezember 2011

Töltött citromos keksz

16 dkg puha vaj
16 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 citrom aroma
1 nagy citrom reszelt héja
1 tojás (L)
35 dkg liszt szitálva
1/2 tk sütőpor
citromlekvár
olvasztott csokoládé

Vajat, cukrot, vaniliás cukrot, aromát, citrom héját, tojást habosra keverni. Lisztet sütőporral összekeverni és belegyúrni a masszába. Átlátszó fóliába csomagolni egy órára hűtőbe tenni.  Kb. 3-4 mm vastagságúra kinyújtani és tetszés szerinti formákat készíteni belőle. Sütőpapirral bélelt sütőlapra tenni és 175 fokos sütőben kb. 12 percig sütni. Még melegen megkenni a kekszet lekvárral és egy másikkal összeragasztani. Végül csokoládéval bevonni a tetejét.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails