Hozzávalók:
12 dkg keserű csokoládé (70%)
7,5 dkg porcukor
2 tojás
1 ek mézeskalács fűszer
4 ek rum (vagy aroma)
2 dl tejszín
Narancs ragu:
5 dkg barna cukor
2 cm gyömbér vastag szeletekre vágva
1/2 l friss narancslé
3 narancs filézve
A csokoládét vízgőz fölött felolvasztani, majd kicsit hülni hagyni. Közben a tojássárgákat cukorral, rummal és mézeskalács fűszerrel simára keverni. Összekeverni a csokoládéval, majd adagokban a keményre felvert tejszínnel. Végül a szintén keményre felvert fehérjét óvatosan apránként hozzákeverni. Legalább négy órára hűtőbe tenni.
Narancs raguhoz a cukrot közepes hőfokon addig karamellizálni, míg sárgás színe lesz. Narancslével felönteni, beletenni a gyömbért és a felére elfőzni. Hűlni hagyni, majd a gyömbért kivenni és helyére a narancs filéket tenni. A mousse mellé tálalni.
mankannsessen.de
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen