Mittwoch, 21. Dezember 2011

Narancsos holdak

Hozzávalók:

I bio  narancs leve és reszelt héja
25 dkg liszt
13 dkg vaj
1 tojás
30 dkg porcukor
pici só
porcukor a szóráshoz

Vajat darabokra vágni és összekeverni a liszttel, 5 dkg porcukorral, narancs reszelt héjával, sóval és a tojással. Sima tésztává gyúrni. Átlátszó fóliába csomagolni és egy órára a hűtőbe tenni. Lisztezett felületen 3-4 mm vastagságúra  kinyújtani  és holdakat szúrni belőle. Sütúpaprirral bélelt sütőlapra tenni és 200 fokon kb. 10 percig sütni. Rácson hülni hagyni, majd porcukorral megszórni. 25 dkg porcukrot összekeverni a narancs levével és ebből a holdakat tetszés szerint mintázni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails