Freitag, 23. Dezember 2011

Édesburgonyás gesztenye

Hozzávalók:

20 dkg hámozott mandula finomra darálva
15 dkg cukor
10 dkg édesburgonya
7,5 dkg olvasztott étcsokoládé

Burgonyát villával megszurkálni és alufóliába csomagolva 200 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütni. Hámozni és villával összetörni. Amikor kihült cukorral és mandulával összegyúrni. Fóliába csomagolni és 20 percre hűtőbe tenni. Gesztenye alakúra formázni és sütőpapírral bélelt sütőlapon a  200 fokra előmelegített sütőben kb.10 percig sütni. Megvárni míg kihül és a hegyes felét csokoládéba mártani. Körülbelül 20 percre hűtőbe tenni, míg a csokoládé megdermed.

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails