Hozzávalók:
15 dkg marcipán
5 zselatin lap
2 tojás
2 tojássárgája
5 ek Amaretto (vagy viz és 3 csepp keserűmandula)
1 1/2 ek cukor
2,5 dl keményre felvert tejszín
A zselatint előírás szerint hideg vízben áztatni. Marcipánt finomra reszelni és tojással, tojás sárgával, Amarettóval és cukorral összekeverni. Vízgőz felett kézi robotgéppel öt percig habosra keverni. Zselatint kinyomni és belekeverni. 20 percre hűtőbe tenni, majd a tejszínt óvatosan belekeverni. Fóliával letakarni és minimum 4 órára hűtőbe tenni. Két kanál segítségével vagy fagylaltos kanállal gombocókat helyezni a tányérra.
Montag, 19. Dezember 2011
Amarettós marcipán mousse
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen