Montag, 19. Dezember 2011

Amarettós marcipán mousse

Hozzávalók:

15 dkg marcipán
5 zselatin lap
2 tojás
2 tojássárgája
5 ek Amaretto (vagy viz és 3 csepp keserűmandula)
1 1/2 ek cukor
2,5 dl keményre felvert tejszín

A zselatint előírás szerint hideg vízben áztatni. Marcipánt finomra reszelni és tojással, tojás sárgával, Amarettóval és cukorral összekeverni. Vízgőz felett kézi robotgéppel öt percig habosra keverni. Zselatint kinyomni és belekeverni. 20 percre hűtőbe tenni, majd a tejszínt óvatosan belekeverni. Fóliával letakarni és minimum 4 órára hűtőbe tenni.  Két kanál segítségével vagy fagylaltos kanállal  gombocókat helyezni a tányérra.

 

 

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails