Hozzávalók:
5 dkg kandírozott gyömbér nagyon apróra vágva
20 dkg liszt
5 dkg őrölt mandula
10 dkg porcukor
1 tojás
15 dkg hideg vaj darabokra vágva
10 dkg sárgabarack lekvár
máz:
1 tk gyömbérpor
15 dkg porcukor
1-2 ek citromlé
díszítéshez kis gyömbér darabok
Lisztet, cukrot, mandulát, vajat, gyömbért és a tojást gyorsan simává gyúrni. Átlátszó fóliába csomagolni és kb. fél órára hűtőbe tenni. A tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtani. Sziveket szúrni és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütni. A lekvárt felmelegíteni és a gyömbérporral össszekeverni. Minden második szivet lekvárral megkenni, aztán összeragasztani őket. A mázhoz cukrot összekeverni a citrom levével és ha kell, kis vizet hozzáaadni. A kihült sziveket megkenni vele és gyömbérrel díszíteni.
Mittwoch, 21. Dezember 2011
Gyömbéres szivek
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen