A tavalyi Túrós Stollen után most valami különlegességet készítettem a karácsonyi gyümölcskenyérből.
Hozzávalók:
25 dkg Stollen (karácsonyi gyümölcskenyér) - lehet készen (pl. Aldi, Lidl) vásároltból is
15 dkg másnapos zsemle apró kockára vágva
1 ek bio narancs reszelt héja
1,5 dl tej
2 tojás
1 -3 ek zsemlemorzsa
pici só
2 ek cukor
1 tk fahéj
vanilia szósz
Tejet a narancs héjával felmelegíteni és belekeverni a tojást. Ráönteni a zsemlére és az elmorzsolt stollenra. 15-20 percig állni hagyni. Ha ragadós marad, akkor belekeverni zsemlemorzsát. Gombócokat formálni (négy nagy vagy több kisebb) és forró, picit sós vízben alacsony hőfokon kb. 15-20 percig főzni. Cukrot összekeverni a fahéjjal és a jól lecsöpögtetett gombócokat beleforgatni. Vanilia szósszal tálalni.
25 dkg Stollen (karácsonyi gyümölcskenyér) - lehet készen (pl. Aldi, Lidl) vásároltból is
15 dkg másnapos zsemle apró kockára vágva
1 ek bio narancs reszelt héja
1,5 dl tej
2 tojás
1 -3 ek zsemlemorzsa
pici só
2 ek cukor
1 tk fahéj
vanilia szósz
Tejet a narancs héjával felmelegíteni és belekeverni a tojást. Ráönteni a zsemlére és az elmorzsolt stollenra. 15-20 percig állni hagyni. Ha ragadós marad, akkor belekeverni zsemlemorzsát. Gombócokat formálni (négy nagy vagy több kisebb) és forró, picit sós vízben alacsony hőfokon kb. 15-20 percig főzni. Cukrot összekeverni a fahéjjal és a jól lecsöpögtetett gombócokat beleforgatni. Vanilia szósszal tálalni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen