Freitag, 3. September 2010

Töltött karalábé

















Férjem egyik kedvenc magyar étele a karalábé, de sajnos Barcelonában nem nagyon ismerik. Nagy szerencsénkre fél éve megynyílt a Paprika Gourmet nevű üzlet, ahol ezt is lehet kapni a sok más magyar élelmiszer mellett.
Hozzávalók:
5 karalábé pucolva
30 dkg darált hús
1 tojás
só, frissen őrölt bors
1 kisebb hagyma apróra vágva és pirítva
10 dkg félig főtt rizs
2 dl tejföl
csontlé
1 EK liszt
1 csokor petrezselyem
pirospaprika

4 karalábénak a közepét karalábéfúróval kifúrni (kb. fél cm vastag héja maradjon). Az ötödiket teljesen kifúrni, az nem lesz töltve. A húst összekeverni a rizssel, sóval, borssal, hagymával és a tojással. Ezzel a keverékkel megtölteni a karalábékat. Lábosba tenni a kivágott karalábé gömböket és a töltött karalábékat. Felönteni annyi csontlével, hogy éppen ellepje. Fedő alatt lassan főzni, míg puha lesz.
Tejfölt elkeverni a liszttel és behabarni vele a főzeléket. Végül petrezselyemmel izesíteni és pirospaprikával meghintve tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails