Dienstag, 28. September 2010

Bolognai spagetti - ahogyan én készítem

Hozzávalók:

10 dkg bacon apró kockára vágva 
35 dkg  darált marhahús
15 dkg darált  sertéshús
1 EK olivaolaj
1 hagyma apróra vágva
1 fokhagyma apróra vágva
1 halványító zeller szár apróra vágva
1 sárgarépa apróra vágva
1 doboz darabos paradicsom
2 EK sűrített paradicsomüré
2,5 dl vörösbor
2 dl húslé
1 1/2 -2  tk  szárított oregano
1 kk  száritott kakukkfű
só, frissen őrölt bors
parmezán

Forró olajban a bacont, hagymát, fokhagymát kicsit megpirítani. Hozzáadni a sárgarépát és a zellert, pár percig tovább pirítani. Beletenni a húsokat és addig pirítani míg a szinét elveszti és a lé elpárolog. Felönteni vörösborral, paradicsommal, paradicsompürével és húslével. Sózni, borsozni.  Kb. 2 1/2 - 3 órát alacsony hőfokon főzni. Utolsó fél órában hozzáadni az oreganot és a kakukkfűvet. Spagettit harapósra főzni, raguval és parmezánnal tálalni.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails