1 kg karaj csont nélkül
3 szál rozmaring apróra vágva
10 ág kakukkfű apróra vágva
5 EK olaj
2 gerezd fokhagyma kinyomva
só, bors
2,5 dkg szárított paradicsom olajban, apró kockára vágva
2 hagyma apróra vágva
1,5 dl száraz fehérbor
3 dl húslé
3 EK olajat összekeverni a kakukkfűvel, rozmaringgal és a fokhagymával. Húst sózni, borsozni. 2 EK olajban kb. 10 percig minden oldalán átsütni. Bekenni a fűszeres olajjal és tűzálló tálba tenni. 120 fokos sütőben kb. 2 és fél órát sütni. Hagymát a hús zsírjában üvegesre dinsztelni, borral felönteni és a felére elfőzni. Hozzáönteni a zöldséglét és azzal is a felére elfőzni. Turmixolni, majd beletenni a paradicsomot és sóval, borssal izesíteni. Hús mellé tálalni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen