Az idei Vacsora előétele Kalla Kalmantol származik, de a Mézesmadzag gasztroblog oldalon találtam. Valami fantasztikus, leírhatatlan íze van. A passzirozás kicsit macerás, de megéri.
8 dkg libamáj
1,3 dl tej
1,3 dl tejszín
1 EK tokaji aszu
4 tojássárgája
só
barnacukor
A libamájat szűrőn keresztül át kell passzírozni. A tejet, tejszínt, tojássárgákat és a bort összekeverjük. Egy tálban habverővel folyamatosan kevergetve vízgőz felett 45 fokra felmelegitjük. A tűzről levéve fokozatosan a libamájhoz keverjük, megsózzuk. Sufflé formákba töltjük, a formákat forró vízzel töltött tepsibe allítjuk. 140 fokra előmelegített sütőben 50 percig pároljuk. Utána szobahőmérsékleten hűlni hagyni. A kihült krém tetejét vékonyan barnacukorral megszórjuk, majd a cukrot karamellizaló pisztollyal karamellizáljuk.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen