PANELLETS / 1kg alaphoz /
Hozzávalók:
1 kg darált mandula
80 dkg kristálycukor
60 dkg édesburgonya
citrom reszelt héja
kenéshez: vaj , tojaássárgája
hempergetéshez: kókuszreszelék, fenyömag, daráltmandula
Hozzávalók:
1 kg darált mandula
80 dkg kristálycukor
60 dkg édesburgonya
citrom reszelt héja
kenéshez: vaj , tojaássárgája
hempergetéshez: kókuszreszelék, fenyömag, daráltmandula
Édesburgonyát héjában megfözni, még melegen krumplinyomóval összetörni. Amikor kihült alaposan összekeverni a mandulával, cukorral es a citrom reszelt héjaval. Tetszés szerinti nagyságú gombócokat formálni belőle.
Ezeket a gombócokat aztán fenyőmagba, kókuszba vagy darált mandulaba forgatni. A kokuszosat es a mandulasat tojássárgájával megkenni. Sütölapra tenni amit elötte vajjal megkenni majd 235-240 fokos sütöben 8-10 percig sütni.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen