Samstag, 19. Dezember 2009

Panellets ( Katalán gombócok )


 PANELLETS     / 1kg alaphoz /

      Hozzávalók:

                       1 kg darált mandula
                    80 dkg kristálycukor
                    60 dkg édesburgonya
                            citrom reszelt héja

       kenéshez:      vaj , tojaássárgája
                       
                       
      hempergetéshez:   kókuszreszelék, fenyömag, daráltmandula




Édesburgonyát héjában megfözni, még melegen krumplinyomóval összetörni. Amikor kihült  alaposan összekeverni a mandulával, cukorral es a citrom reszelt héjaval. Tetszés szerinti nagyságú gombócokat formálni belőle.

Ezeket a gombócokat aztán fenyőmagba, kókuszba vagy darált mandulaba forgatni. A kokuszosat es a mandulasat tojássárgájával  megkenni.  Sütölapra tenni amit elötte vajjal megkenni majd 235-240 fokos sütöben 8-10 percig sütni. 



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails