Hozzávalók:
3 csomag camembert,
2-2 friss ág rozmaring, kakukkfű, zsályalevél, babérlevél,
vagy, ennek megfelelően 1-1 tk szárított fűszer
1 tk fehér bors
Hidegen sajtolt olíva olaj a felöntéshez
vagy, ennek megfelelően 1-1 tk szárított fűszer
1 tk fehér bors
Hidegen sajtolt olíva olaj a felöntéshez
Sajtok fehér kérgét levágjuk és a fűszerekkel együtt jól lezárható üvegbe tesszük. Oliva olajjal felöntjük úgy, hogy teljesen befedje. Hűtőszekrénybe tesszük érlelni, 10 nap után már fogyasztható, és kb. 3 hónapig eláll.
Természetesen minél többet érlelődik, annál ízletesebb.
Adhatunk mellé egy darabka bagettet, ösztönözve az ajándékozottat a kóstolásra, fogyasztásra.
Adhatunk mellé egy darabka bagettet, ösztönözve az ajándékozottat a kóstolásra, fogyasztásra.
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen