Még valamit változtattam az eredetin: kisméretű formák helyett normál muffinformát használtam, így kevesebb lett belőle, de legalább kevesebbet kellett formázgatni.
Tésztája:
115 g vaj puhán
130 g mogyoróvaj (hiperekben nálunk is kapható: creamy peanut butter)
100 g fehér cukor
110 g barna cukor
3 ml vanilia aroma
1 tojás
1/2 teáskanál szódabikarbona
1/2 teáskanál só
155 g liszt
A hozzávalókat robotgéppel összedolgoztam (először a vajat és a cukrot, aztán a tojást, végül a lisztes keveréket), egy ragacsos masszát kaptam. Ebből kell a muffinformának megfelelő méretű kis golyókat készíteni, azt beletenni a formába és kicsit belelapítani (Kb 20 labda). 165 fokos sütőben sütöttem 16 percig, majd kivettem a muffinsütőből a tésztát, és beletettem muffinpapírba (ez nem szükséges, csak diszítésként), rácson megvártam hogy hüljön egy kicsit. Mikor már langyos, ujjammal benyomtam a közepét, hogy egy kis tó-meder keletkezzen benne, ebbe kerül a csoki.
Töltelék:
170 g tejcsoki (eredeti szerint csoki chips, de nálunk ilyet nem láttam, én maradtam a normál csokinál)
170 g étcsoki
5 ml vanilia aroma
1 konzerv (kb 30 ml) sürített tej (korábban leírtam, mit használtam helyette)
Eredeti szerint fél pekándió darabokat kell a süti tetejére rakni, ezt kihagytam.
Nekem nagyon izlett a süti, bár egy kicsit tömény - talán mégsem kell annyi cukor abba a sürített tejbe. A férjem azt sajnálta, hogy mogyoróvaj van benne, de nekem kimondottan az tetszett, hogy a csoki mellett ott az a sós mogyoró íz. Azért pár nap alatt így is elfogyott a második adag (az elsőt a bölcsisek pusztították el).
Megjegyzés: miután elkészült a süti rátaláltam a http://www.arbat.hu/ orosz élelmiszereket forgalmazó weboldalra, ahol kapható gyerekkorom sürített tej konzerve! Legközelebb azzal csinálom.
Az eredeti recept itt megtalálható: http://allrecipes.com/Recipe/Fudge-Puddles/Detail.aspx
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen