Hozzávalók:
1l almaecet
50 gr friss gyömbér
4 piros chili
4 szál citromfű (ázsiai boltokban kapható)
Almaecetet egyszer felfőzzük, de nem forraljuk, majd kb. 40 fokra hűtjük. Gyömbért pucoljuk meg és vékony csíkokra vagy szeletekre vágjuk. A chilinek a szárat kicsit levágjuk, a citromfüvet hosszában félbevágjuk.
Egy megfelelő méretű, sterilizált üvegbe tesszük, majd az ecettel felöntjük, és jól lezárjuk.
Hűvös, sötét helyen tárolva, kb. 6 hónapig áll el.
Ha nem tudunk citromfüvet beszerezni, akkor készítsük zöldcitrom héjából. Alaposan tisztítsuk meg a lime-t, hámozzuk le a zöld héját, és azt vágjuk 1,5-2 cm-es csíkokra, és az ecetbe akkor tegyük bele, mikor hűtjük vissza.
Ha nem szeretjük az erőset, tegyünk bele szárított fűszerpaprikát (csöveset), vagy ehhez az ízvilághoz illik a fokhagyma is.
A kész ecetet használhatjuk pácolásra, keleti stílusú tésztaételekhez, salátákhoz, mártások ízesítésére.
Sonntag, 20. Dezember 2009
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Nagyon jó lehet, feltétlenül kipróbálom majd! :)
AntwortenLöschen