Amióta Barcelona mellett lakunk sok spanyol ételkülönlegességet kipróbáltam. A karácsonyi katalán leves egyike azoknak, amit errefele minden háziasszony elkészít az ünnepekre. Ennek ugyanolyan hagyománya van itt, mint otthon a halászlének. Rengeteg féle húsból és zöldségekböl készitenek egy levest. Nagy kagyló tésztákat különbözö töltelékkel töltenek meg, majd ezt teszik az átszűrt húslébe, a levesben főtt húsokat meg külön tálalják.
A kagylókat lehet fetával tölteni, ehhez a fetát, tejszínt, sót, borsot, szerecsendiót össze kell nyomkodni, majd a csigákba tölteni.
De készítik daralthüssal is, abba sót. borsot, petrezselymet / én egy kis chilit is / tesznek.
A tésztát elöször leveskockával izesitett vizben "haraposra" fözik, majd kicsit hülni hagyják és megtöltik. Ezt forró levesbe teszik es kis lángon készre fözik.
Dienstag, 22. Dezember 2009
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen