Samstag, 19. Dezember 2009

Vöröslencse saláta, zöld füszerekkel pácolt kecskesajttal

                     
Vinaigrette:
0,5 dl fehér balzsamecet
1,5 dl olíva olaj
1 tk. dijoni mustár
só, bors, cukor
metélőhagyma, petrezselyem, tárkony
mogyoróhagyma

Vöröslencse főzőleve:
200 gramm vöröslencse

egész bors
babérlevél

Kecskesajt pác:
oliva olaj
metélőhagyma
petrezselyem
tárkony

Vöröslencse:
A babérlevelet, az egészborsot vízben felforralni, majd beletenni a lencsét és 10-15 perc alatt készre főzni. (A lencse állagát folyamatosan ellenőrizni, mert könnyen szétfőhet.) Az utolsó 5 percben sózni. Ha kész, leszűrni és hagyni kihűlni.

Vinaigrette:
A balzsamecettel elkeverni a mustárt, majd fűszerezni. Az olajat vékony sugárban folyamatosan kevergetve hozzáadni.

Továbbiakban: A lencséhez keverni a vinaigrettet, majd legalább egy éjszakán át állni hagyni.

Kecskesajt:
A fűszereket felaprítani és elkeverni az olajjal, majd a kecskesajtot belerakni és egy éjszakán át állni hagyni.

A receptet itt találtam, és nekem nagyon tetszett: http://igenyesszakacs.blog.hu/

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails