Samstag, 19. Dezember 2009
Vöröslencse saláta, zöld füszerekkel pácolt kecskesajttal
Vinaigrette:
0,5 dl fehér balzsamecet
1,5 dl olíva olaj
1 tk. dijoni mustár
só, bors, cukor
metélőhagyma, petrezselyem, tárkony
mogyoróhagyma
Vöröslencse főzőleve:
200 gramm vöröslencse
só
egész bors
babérlevél
Kecskesajt pác:
oliva olaj
metélőhagyma
petrezselyem
tárkony
Vöröslencse:
A babérlevelet, az egészborsot vízben felforralni, majd beletenni a lencsét és 10-15 perc alatt készre főzni. (A lencse állagát folyamatosan ellenőrizni, mert könnyen szétfőhet.) Az utolsó 5 percben sózni. Ha kész, leszűrni és hagyni kihűlni.
Vinaigrette:
A balzsamecettel elkeverni a mustárt, majd fűszerezni. Az olajat vékony sugárban folyamatosan kevergetve hozzáadni.
Továbbiakban: A lencséhez keverni a vinaigrettet, majd legalább egy éjszakán át állni hagyni.
Kecskesajt:
A fűszereket felaprítani és elkeverni az olajjal, majd a kecskesajtot belerakni és egy éjszakán át állni hagyni.
A receptet itt találtam, és nekem nagyon tetszett: http://igenyesszakacs.blog.hu/
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen