Mittwoch, 16. Juni 2010

Karalábé gratin sonkával

Hozzávalók:
1 kg karalábé hámozva, felezve és felszeletelve
3 dl tej
1/2 zöldségkocka
20 dkg főtt sonka csíkokra vágva
2 EK  keményítő
15 dkg Gouda reszelve
só, bors
Tejet 1,5 dl vízzel felforralni, beletenni a zöldségkockát. Beletenni a karalábét és lefedve kb. 7 percig főzni. Karalábét kivenni és tűzálló tálba tenni. Levét felforralni, beletenni a kis hideg vízzel csomómentesre kevert keményítőt. Felforralni, majd a fele sajtot és a sonkát belekeverni, izesíteni. Ráönteni a karalábéra, megszórni a maradék sajttal. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütni. (ha nagyon barnulna, lefedni aluminium fóliával.)

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen

Related Posts with Thumbnails