4 zselatinlap
2 zöldcitrom leve és reszelt héja
1 csokor bazsalikom leveleire szedve
25 dkg túró (Lidl)
5 dkg porcukor
2 dl tejszín felverve
2 dl balzsamecet
2 dl vörösbor
12 dkg cukor
60 dkg eper
Zselatint 5 percre hideg vízbe tenni. Citrom levét, héját és a bazsalikomot felmelegíteni, pár percig alacsony hőfokon főzni.A kinyomott zselatint beletenni és folytonos keverés mellett feloldani. Kicsit hülni hagyni, majd a bazsalikom leveleket kiszedni. Túrót, cukrot és a citromos zselatint mixelni és a tejszínt óvatosan belekeverni. Poharakba elosztani és legalább 3 órára hütőbe tenni.
Epret nagyságától függöen felezni vagy negyedelni. Ecetet, bort és a cukrot 1/3 ra elfőzni, lehüteni majd az eperrel összekeverni. Végül a túrós mouuse tetejére elosztani.
Johann Lafer receptje alapján
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen